Sediu firmă

Pornita de la o segregare accentuata a functiunilor importante, birouri, spatii pentru mica productie (tinichigerie, tamplarie, croitorie, etc.) si spatii pentru lucratorii organizati in echipe mobile (vestiare, depozite personale, etc.). ideea acestui proiect s-a materializat in trei volume tratate diferit.

Dispunerea volumelor lasa un spatiu liber, ce are un rol functional (pasaj de trecere auto) si permite ca lumina sa poata lectura in voie diferitele finisaje ce pun in evidenta cele trei volume.

Amplasamentul inca neconturat din punct de vedere al volumelor (constructiilor) lasa libertatea aranjarii (vezi studiu pe macheta de lucru) noilor volume (cutii albe in macheta de lucru).

Amplasamentul (orientarea) sud-nord, (vezi crochiu de conceptie) ne impinge la protejarea de insorirea maxima sud, sud-vest, prin brise-solei-uri, ferestre cu latime mica si adancime accentuate sau lucru (compunere) cu suprafetele opace (plinuri).

Functiunea (spatii de mica productie, vestiare si birouri pentru personalul de lucru, intretinere) ne-a sugerat parca modelarea unor materiale cu care eram mai putin obisnuiti. Am optat pentru panouri de tabla prelucrate in diverse maniere (ondulare, cutare, casetare) montate pe structuri metalice specifice tehnologiei.

AUTOR/AUTORI: ARH. ADRIAN SPIRESCU, ARH. MARINA RAICOPOL, ARH. COSMIN POPA
COLABORATORI: ARH. LUCIA MAT, ARH. ALEXANDRU GOIA, ARH. ALEXANDRU MARINEL
REZISTENTA : ing. THEODOR STOIAN si ing. GRIGORE LINARU
SANITARE : ing. MARIN CONSTANTIN
ELECTRICE : ing. NICOLAE GRIGORAS
TERMO-VENT.: ing. CRISTIAN PAUL TEPORDEI
SISTEMATIZARE VERTICALA : ing. DANIELA DRAGHICI
DOCUMENTATIE ECONOMICA : ing. TUDOR IONESCU
FIRMA/INSTITUTIE: S.C. CARPATI PROIECT S.R.L. str. Stirbei Voda nr. 43, sector 1 Bucuresti, Tel.: 021/314.27.60, Fax: 021/310.15.89, Mail: office@carpatipro.ro
BENEFICIAR: SAIFI - SUCURSALA PENTRU ADMINISTRATIA SI INTRETINEREA FONDULUI IMOBILIAR
SUPRAFATA CONSTRUITA TOTALA: 2500 MP
DURATA PROIECT : 2005-2006
DURATA EXECUTIE : 2006-2007